WE KNOW OUR BUSINESS.
GO BIG WITH US!

sales
03 podjetje

skupina

Kdo je skupina?

Skupina so podjetja in posamezniki katerih znanje, energija in motivacija so postale nepogrešljiv del skorajda vsakega projekta ali izziva.

Smo skupina, ki se ne prepričujemo, da znamo ali vemo vse. Daleč od tega. Zato ko naletimo na izziv ali oviro v našem projektu, ki postane pretrd oreh in je največkrat zunaj našega področje delovanja, poiščemo pomoč, svetovanje ali podporo. Vendar vedno zgolj z najboljšimi na svojem področju. Več o nekaterih projektnih članih si lahko preberete tukaj.

Kaj počne skupina?

Povezujemo. Združujemo. Govorimo. Še več poslušamo. In veliko se smejimo. Popijemo veliko kave in skupaj ustvarjamo. Da lahko vi rastete in postanete VELIKI.

Posel ustvarjamo ljudje.. Ne pomembni nazivi, dragi avtomobili, lepe pisarne ali modne obleke. Zavedajte se, da je vaša ekipa lahko vaše prekletstvo ali zaklad. Če želite slednje, če želite, da vaša ekipa počne stvari bolje od konkurence, bolje od vas samih, potem tega ne morete pričakovati, ne da bi poznali svoje ljudi. So najmočnejša in najbolj učinkovita sila, ki jo imate, vendar le, če upoštevate eno pomembnejših pravil. Postavite prave ljudi na prava delovna mesta.

Kako in kaj počne GrOwFAST?

Njihovo znanje, energijo in srčnost najbolj demonstrirajo 4 koraki, ki omogočijo ekosistemu vašega podjetja, da deluje nemoteno. Z njimi dobite, kakor se radi izrazijo pri GoFast, navodila za uporabo vaših zaposlenih.

1. Analiza ekipe (Persolog)

Največjo spremembo največkrat potrebujejo ljudje. Ljudje se sprememb bojijo, početi stvari drugače ni zaželeno. Z analizo Persolog dobite globlji vpogled v vsakega člana vaše ekipe, njegove kompetence, pričakovanja, želje in strahove.

2. Usklajevanje pričakovanj

Smer plutja določa podjetje, vendar vesla držijo zaposleni. Uskladiti pričakovanja podjetja s pričakovanji zaposlenih je bistvenega pomena, da ugotovimo način in hitrost veslanja.

3. Prava oseba na pravo delovno mesto

Zaposleni bodo uspešni le, če bodo izpolnjena osnovna pravila. Analiza Persolog pomaga opredeliti, kdo bi bil najbolj primeren kot prodajalec, kdo kot tehnični strokovnjak, kdo administrator in kdo ima kompetence biti vodja. Seveda pa jim mora biti tudi všeč to, kar počnejo.

4. Rast in komunikacija ekipe

Ko so pričakovanja usklajena, vloge pravilno razporejene, je zadnji korak rast in komunikacija tako znotraj ekipe kot navzven. Ker zdaj poznamo svoje zaposlene in se oni poznajo tudi med seboj, se komunikacija prilagodi posamezniku.

Vabimo vas, da preverite prihajajoče dogodke in delavnice, kjer lahko izvsete več o Persologu in načinu, kako zgraditi svojo ekipo. http://www.gofast.si/novice-dogodki

Veselimo se sodelovanja z vami!

ŠE VEDNO RADOVEDNI?
KONTAKTIRAJTE NAS